Внимание! Дебнат ни ледени висулки убийци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 05.01.2016
796
Ледени висулки заплашително са надвиснали над главите на минувачите по улиците на Варна , алармираха бдителни граждани. Ледените късове са с дължина около метър и висят заплашително от покривите на жилищни и обществени сгради, под които преминават стотици нищо неподозиращи пешеходци. 

С повишението на температурите и топенето на снега се създава реаална опасност от инциденти с падащи ледени висулки, защото заети с мисълта да оцелеем по обледените тротоари, не винаги вдигаме поглед към дебнещата ни още по-голяма опасност, коментираха наши читатели. Те посочват различни места и сгради във Варна, където ледените висулки заплашително са виснали над тротоарите. 

"Целта не е да се глобяват собствениците, заради непочистения и опасен лед, а ангажираните с обезопасяване на сградите и прилежащите площи да го направят, обясни шефът на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов. Сигнали за опасни ледени висулки могат да се подават, както на "горещия" телефон за връзка на гражданите с общинската администрацията - 0 800 808 06, така и на спешния телефон 112". Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" във Варна няма ангажимент по премахване на опасните ледени образувания от сгради частна собственост, уточни шефът на пожарната, комисар Тихомир Тотев. 

Подчинените му реагират само когато общинарите не могат да се справят със собствени сили и поискат съдействие и помощ. Големите ледени късове на труднодостъпни места могат да се премахнат с наемането на височинна техника. Неглижирането на проблема може да доведе до тежки материални щети, както и до травми на пешеходци, предупредиха специалисти. 

Те припомниха случай от преди 2 години в София, където 38-годишен варненец пострада тежко от откъртен леден къс. Резултатът бе счупен череп, контузия и кръвоизлив в мозъка. За щастие мъжът оцеля и бе изписан от "Пирогов" след две операции и едномесечно лечение.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).