Водач от Варна бе осъден за причинена телесна повреда по непредпазливост

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:00 / 14.07.2022
863
55-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 28 септември миналата година, при управление на лек автомобил във Варна, нарушил правилата за движение по пътищата, като при маневра за излизане от гараж не забелязал и не пропуснал придвижваща се по тротоара в близост до пътното платно възрастна жена. По този начин, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходката, изразяваща се в счупване на кости на крайник, обусловило трайно затруднение в движенията на крака за период от около 3-6 месеца, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият е правоспособен водач с чисто съдебно минало. Деянието е извършено по непредпазливост, като непосредствено след инцидента 55-годишният мъж е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалата. Районен съд – Варна го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343 А, ал. 1 от Наказателния кодекс. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Направените разноски по делото за близо 700 лева също са в тежест на подсъдимия. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).