Водата във Варна ще скочи с левче

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:27 / 17.01.2017
1641
"Загубите ни на вода към момента са на 60%, основно на авариите. Във Варна обаче диаметърът на тръбите на вътрешната мрежа е голям, от където идват и щетите", каза в сутрешния блок на тв "Черно море" инж. Валентин Вълканов, управител на ВиК - Варна.

Той не скри, че цената на живителната течност ще върви нагоре.

"Работим по бизнес-план на КЕВР, който е от 2017 до 2021 г. За този срок ВиК - Варна, не си измисля нищо. В него е записано какви инвестиции трябва да се направят при каква цена на водата. Повишение на водата в следващите 5 г. ще има, но това е на база плана на регулатора, в рамките на лев - лев и нещо за този срок. Но социалната поносимост на населението върху която се изчислява цената на водата за Варна е по-ниска. Стойността, която имаме тук е средна цена за държавата - 1,43 лв., като прибавим пречистването и отвеждането става около 2 лв. Вероятно до 2021 г. водата ще стигне до 3 лв. Дали ще стане е въпрос на политика и на цифри от регулатора. От вдигането на цената на тока за 1 г. ВиК - Варна, губи 1 млн. лв. Ние не ги инвестираме, а ги даваме за ток. Намират се какви ли не поводи да се запази ценета на водата, което води до загуби", завърши инж. Вълканов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).