Воден атракцион ще изникне до Крайбрежната алея на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
16:38 / 31.07.2019
5095
"Воден атракцион Варна" ще бъде изграден на Крайбрежната алея във Варна, научи Varna24.bg.

Той ще бъде разположен в Приморския парк около плажната зона под местност Салтанат, става ясно от инвестиционно намерение на "Холдинг Варна", изпратено до РИОСВ на 18 юли и публикувано на сайта на инспекцията на 25 юли тази година. 

Сградата представлява развлекателен воден и СПА център, разположен непосредствено до Крайбрежната алея на Варна, се посочва в документацията. 

Функцията е развита на три етажа, един подземен и два надземни, като се предвиждат разнообразни открити и закрити водни площи, зони за релакс, СПА процедури, зони за спорт и развлечение, ресторант, бар и всички необходими спомагателни помещения - съблекални, покриващи нуждите на посетителите, душове, тоалетни, обслужващи и административни помещения, както и технически помещения. Акцентът на водния център са проектираните атракционни пързалки и водни площи, насочени както към детската, така и към младежката аудитория. Центърът е предвиден за целогодишно ползване.

Според становището на РИОСВ Варна не се очаква замърсяване на въздуха при изграждането на комплекса, а използваните материали ще бъдат предимно пясък, чакъл и вода. Отпадъците ще трябва да бъдат извозвани на специална площадка, определена от Община Варна.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).