Водещ немски терапевт обучава специалистите от Дома за медико-социални грижи за деца – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 22.10.2018
2235
Бенедикт Бьомер – един от преподавателите с най-висок ранг в света в двете концепции - на PNF (Проприоцевтивно невромускулно улеснение - ПНУ) и Бобат, бе лектор на четиридневния практически семинар на тема "Спастичност“, който се проведе в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. В него участваха лекари, кинезитерапевтите и рехабилитаторите от лечебното заведение. Показани бяха техники, компилация между ПНУ и Бобат, за преодоляване на спастичността при пациенти с двигателни увреждания, чрез неинвазивен подход. Спастичността е нарушение в мускулния контрол, при което мускулите се свиват, стават твърди, стегнати и осъществяването на движение или преместване е затруднено или невъзможно. Тя е характерна за пациентите с детска церебрална парализа, с каквито работят специалистите от Дома за медико-социални грижи за деца във Варна.

Лекторът Бенедикт Бьомер е завършил  Училището по физиотерапия в Бад Абах, Германия. По-късно става мануален терапевт. Получава лиценз за международен инструктор по ПНУ. Преминава през нивата основен инструктор, инструктор за напреднали, а през 2014 г. става сеньор инструктор. Бьомер има лиценз за Международен инструктор по "Бобат за възрастни", признат от Mеждународната Бобат Асоциация (IBITA). От края на август 2014 г. той е и магистър по невронауки.

Към момента Бьомер е професионален консултант на целия екип по рехабилитация в Клиниката по рехабилитация в Билитц - Хайлщетен с капацитет за 240 пациенти за рехабилитация на всички стадии на състояния като мозъчен инсулт, травми на гръбначния мозък, травматични мозъчни наранявания и болест на Паркинсон.

През годините е работил и с деца с детска церебрална парализа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).