Води се дело срещу варненска фирма, отказала да предостави данни на Статистическия институт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:25 / 10.05.2012
1001
Води се дело срещу варненска фирма, която се жали срещу наказателно постановление на директора на Териториалното статистическо бюро във Варна. Това каза пред журналисти днес Деян Славов, директор на Териториално статистическо бюро - Варна.

Фирмата е варненска, от ресторантьорския бизнес и е отказала да предостави данни на Статистическия институт. Фирмата има издадени три наказателни постановления, тъй като е попаднала в изследване, което е месечно. За всеки един от месеците, които не е подала информация й е съставен акт. Глобата по Закона за Статистика при първо нарушение е от 200 до 2000 лв. по преценка на директора на ТСБ. НСИ стартира нова е-услуга за бизнеса, посочи Деян Славов.

От 7 май тази година успешно стартираха изследванията на Националния статистически институт "Използване на информационни и комуникационни технологии в предприятията" /ИКТ/ и "Разходи и инвестиции в ИКТ", които се провеждат и по интернет чрез Центъра за анкетиране, разположен в Териториално статистическо бюро - Варна.

Изследванията на ИКТ в предприятията са вторите от началото на 2012 година, за провеждането на които се използва Анкетьорския център. 4202 предприятия са получили покани на електронните си пощи за участие в анкетите и ще имат възможност да попълнят въпросниците до 21 май включително, когато достъпа до системата ще бъде преустановен.

Изследванията на ИКТ в предприятията онлайн са още една стъпка към използване на съвременните информационни и комуникационни технологии за улесняване на бизнеса. Те са и поредната дейност на Националния статистически институт през 2012 година с цел развитие на информационно-комуникационната инфраструктура и използване на информационната среда за електронното правителство.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).