Водна стихия в Цветния квартал, граждани не могат да се приберат у дома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:15 / 19.01.2012
5513
Под вода замръкна Цветния квартал във Варна вчера вечерта. Гейзерът, който захранваше реките по улиците на жилищния комплекс, беше на паркинга на блок 11 на ул. "Карамфил". Заради високото ниво на водата голяма част от хората не можеха да пресекат, за да стигнат до домовете си. "От 45 минути обикалям квартала и не мога да намеря място, откъдето да стигна до нас, вече измръзнах до кости", оплака се жена, гледаща боязливо водната стихия.

В долната част на ул. "Карамфил" пък бяха притеснени, че водата всеки момент ще залее входовете им и ще наводни мазите. "Сега се прибирам от работа и гледката е страшна", каза мъж, живеещ на улицата.

Въпреки апокалиптичната картина екипи на ВиК никъде не се мяркаха. Живеещите в квартала разказаха, че сигнал във водоснабдителното дружество е подаден още в 16,30 часа, когато е станала аварията. Дежурните им отговорили, че в момента са ангажирани с друго и екип ще се отзове, когато има свободен. До 18,30 часа такъв нямаше. Едва към 18,40 в долната част на квартала силата на водата започна да отслабва, вероятно спряна от работниците на ВиК. И понеже шефът на дружеството Веселин Русев не вдигаше вчера вечерта телефона си, така и не успяхме да получим достоверна информация за това какъв е проблемът в Цветния квартал.

По-запознати коментираха, че по всяка вероятност се е спукал магистралният водопровод. Именно заради това водата се стичала с толкова голям дебит. Заедно с липсата на аварийните екипи на ВиК изчезна и питейната вода в домовете на хората от квартала. Това им създаде допълнително неудобство, защото онези, които бяха на сухо у дома, трябваше да излязат, за да си купят минерална вода от близките магазини и така също да се борят с наводнението.
Водата се стичаше по почти всички улици в квартала и стигаше чак до района на Окръжна болница. От студа пък онези от отсечките, които бяха останали незасегнати от реките, се замразиха и за отрицателно време станаха стъкло. Ефектът от това не закъсня, след като два автомобила се сблъскаха на бул. "Ян Палах", точно пред търговския комплекс. Шофьорите коментираха, че те няма да са единствените за нощта, а катастрофите в района тепърва предстоят.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).