Водят ученици на екскурзия, въпреки грипа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 02.11.2009
679
Ученици от варненското VII СОУ "Найден Геров" изкараха еднодневна екскурзия в село в областта, в навечерието на грипната ваканция. През вчерашния ден било планирано посещение до село Венелин, в община Долни чифлик. Детето ми много се вълнуваше и искаше да отиде, каза майка на седмокласник, която въпреки притесненията си е пуснала отрочето си. Според нея обаче пътуването е трябвало да бъде отменено, въпреки че е организирано предварително. Редно ли е в грипна обстановка и при издадена кметска заповед за преустановяване на учебните занятия да се провежда екскурзия, попита майката. Тя попитала учителка от школото, която обяснила, че не е имало време за реакция след пристигането на кметската заповед.

Няма категорична забрана за провеждането на екскурзии и други подобни прояви по време на грипни ваканции, каза от своя страна началникът на Регионалния инспекторат по образованието Николинка Даскалова. Тя допълни, че съгласно изискванията всяко дете минава през медицински преглед преди да участва в екскурзия. Зад мнението, че периодът между издаването на заповедта и самата екскурзия е бил кратък, застана и Даскалова. Тя посочи и, че вероятно през следващите една-две седмици няма да има подобни прояви.

Препоръчали сме да се избягват мероприятия, на които може да се получи струпване на много ученици, каза зам.-кметът по въпросите на просветата Коста Базитов. Така например още в петък на съвещанието с училищните директори, те били предупредени да не организират групови посещения за честването на Деня на народните будители. Вероятно в СОУ "Найден Геров" са преценили, че няма рискове за децата, допълни той.

Заради големия брой заболели ученици във Варна, те ще бъдат в тридневна грипна ваканция, считано от днес.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).