Военните моряци отбелязаха 108 години от първата българска морска победа

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:07 / 09.11.2020
1706
На 8 ноември 2020 г. по случай 108 години от първата българска морска победа – успешната атака на торпедоносеца "Дръзки" срещу турския крайцер "Хамидие", пред Военноморския музей в гр. Варна се проведе военен ритуал при строго спазване на противоепидемичните мерки във връзка с пандемията COVID 19.

Строят на почетния караул бе приет от командира на ВМС  контраадмирал Кирил Михайлов.

След словото на директора на Военноморския музей доктор Мариана Кръстева бяха поднесени венци и цветя на Кораба-музей "Дръзки" и пред паметника на капитан І ранг Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните действия през 1912 година.

На ритуала присъстваха управителят на Варненска област Стоян Пасев, кметът на град Варна Иван Портних, председателят на Комисията по външна политика на 44 Народно събрание вицеадмирал о.з. Пламен Манушев представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните на България, сдужение "Клуб миноносец Дръзки“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).