Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Военните моряци отбелязаха 121-вата годишнина от създаването на Военноморска база "Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 23.11.2018Коментари (0)3226
©
Военните моряци тържествено отбелязаха 121-вата годишнина от създаването на Военноморска база "Варна" и празника на пункт за базиране "Варна".

Проявите по случай годишнината и празника започнаха още през месец октомври с провеждането на спортни състезания по футбол, тенис на корт, тенис на маса, силов трибой, щафета и теглене на въже. В оспорваните надпревари участваха отбори на военните формирования от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в пункт за базиране Варна, както и от в.ф. 22580, в.ф.36940, в.ф. 26800, в.ф. 38010 и Летище Варна. На 22 ноември 2018 г. командирът на пункт за базиране Варна връчи на победителите награди, осигурени от Военноморски спортен клуб "Варна".

В навечерието на празника, за поредна година в концертната зала на Военноморски клуб Варна се състоя офицерски бал. За доброто настроение на официалните гости и офицерите от формированията се погрижиха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и танцьори от "Одесос денс". 

 

Днес, 23 ноември, в района на пункта, за да почетат годишнината на формированието, което заслужено е наречено "цитаделата на българския военен флот", бяха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, адмирали от запаса, командвали военноморската база през годините, войни от запаса и резерва, ветерани, представители на фирми от морския бизнес от региона, командири на военни формирования от гарнизона, офицери от Щаба на ВМС.

 

След церемонията по тържествено вдигане на националното знаме, флага, гюйса, стенговия флаг и флаговете за разцветяване на корабите от дивизионите, командирът на пункт за базиране Варна капитан І ранг Георги Георгиев с кратко слово очерта нелесната, но богата на успехи и достоен труд година, през която застаналите сега в строя военнослужещи и цивилни служители с чест изпълниха своите задачи. По негов призив, с мощно "ура", те дадоха израз на своята увереност в доброто бъдеще на формированието.

 

В приветствието си вицеадмирал Ефтимов подчерта, че със своя труд и успешното преодоляване на предизвикателствата, военните моряци са заслужили уважението и благодарността на ръководството на министерството на отбраната.

 

След като със своя заповед награди отличили се с труда и постиженията си през годината военнослужещи и цивилни служители, контраадмирал Петев се обърна към аудиторията с думите, че днес честваме 121 години от деня, в който България обявява пред света, че е морска държава. От тогава до днес тук служат български моряци, тук се отстояват и обогатяват българските военноморски достижения и традиции. 

 

"Това е постигнато благодарение на положения труд и достойната служба, на точността, прецизността и професионализма, демонстрирани от всички вас! Пълен напред! Дръжте така!", с тези добре познати на всеки моряк команди той завърши приветствието си към присъстващите.

 

От името на ветераните, на адмиралите и офицерите, командвали военноморска база Варна, вицеадмирал от запаса Петър Петров изрази своята и на всички офицери, старшини, матроси и цивилни служители, служили и работили в дивизионите, в екипажите и подразделенията на 121-годишното флотско формирование, дълбока признателност и уважение към младите хора, техни наследници, към всички, които сега са в бойния строй и защитават славното име на българските Военноморски сили. 

 

Протосингелът на Варненската и Великопреславска Света митрополия отец Димитър Стоев отслужи водосвет за здраве и благоденствие и благослови бойното знаме, командирите, моряците и служителите – както тези, които бяха в строя, така и онези, които носят своята вахта.

 

Тържественото отбелязване на 121-та годишнина на военноморска база Варна и празника на пункта за базиране завърши с преминаване на личния състав в тържествен марш.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: