Военноморската болница във Варна чества 68-годишнина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 30.03.2017
927
Военноморската болница във Варна, която сега се нарича многопрофилна болница за активно лечение - Варна, към ВМА, ще отбележи утре 68-годишнината от създаването си. Това ще стане с тържествено събрание, което ще се проведе от 17 ч. във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". След него представителния ансамбъл на Въоръжените сили ще изнесе празничен концерт с участието на Гуна Иванова, Райко Кирилов, Росица Кирилова, танцова формация "Алгара" и други.

Военноморската болница е създадена през февруари 1948 г. на база на медицинския пункт на 8-ми пехотен приморски полк, който през годините е заемал много важно място в Българската армия с активното си участие в Сръбско-българската война през 1885 г., Първата и Втората балкански войни и Първата и Втората световни войни. Една година по-късно на 31 март 1949 г. се създава официално самостоятелна гарнизонна болница в подчинение на командването на ВМС. През 1951 г. болницата се преименува във Военноморски госпитал - Варна, а през 1987 г. се настанява в новопостроена сграда. От 1989 г. Военноморската болница влиза в състава на ВМА.

В момента лечебното заведение е междуобластен център за Североизточна и Източна България по токсикология, термична травма и пластична хирургия и разполага с модерна материално-техническа база. В него се оказа 24 часова спешна медицинска помощ, като се поддържат дежурства от терапевт, хирург, реаниматор и токсиколог.

Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).