Волфганг Шусел изнесе във Варна лекция за бъдещето на Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 27.09.2018
1962
Федералният  канцлер на Австрия 2000-2007 г. д-р Волфганг Шусел  изнесе публична лекция в Икономическия университет във Варна на тема "Бъдещето на Европа“. Събитието уважи кметът на Варна Иван Портних и Н. Пр. Андреа Вике, извънреден и пълномощен посланик на Австрия у нас. Домакин на срещата бе ректорът на университета проф. д-р Пламен Илиев. Поканата към Волфганг Шусел е била отправена от академичното ръководство на вуза, на който гостът е доктор хонорис кауза от 2015 г.

"Аз не съм оптимист или песимист, аз съм за търсенето на възможности", това каза д-р Шусел пред студентите и преподавателите в залата, като подчерта, че според него Европа винаги е излизала от кризите по-силна и по-уверена. Той допълни, че въпреки турболенциите, глобализацията, бежанската криза, Брекзит, търговските войни, които се водят по света, Европа е научила своите добри уроци и излиза по-силна от подобни кризи. Според д-р Шусел оптимизмът му се гради върху двете големи обещания, върху които се основава ЕС - сигурност и благосъстояние на неговите граждани, икономически просперитет.

Необходима е точна преценка кога България да влезе в Еврозоната, като е желателно преди това икономиката й да стане достатъчно конкурентоспособна, изтъкна още Шусел. По думите му за страната ни в настоящия момент е много по-важно приемането й в Шенгенското пространство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).