Временен управител ще опита да изправи Тубдиспансера на крака

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 24.04.2014
688
Доц. д-р Христо Ганчев ще поеме управлението на Тубдиспансера във Варна до провеждането на конкурс за избор на нов шеф на лечебното заведение. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от комисията по здравеопазване към общински съвет. То трябва да бъде утвърдено и на предстоящата сесия на местния парламент.

Доц. д-р Христо Ганчев е национален консултант по белодробни заболявания и туберкулоза и добър администратор. Освен това той е амбициран да се направи нужното за изправянето на крака на болницата, стана ясно на заседанието.

Общинските съветници одобриха предложението за освобождаване от длъжност на досегашния управител на "Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания" д-р Станимир Киряков. Те решиха още да възложат на кмета на града внасянето на предложение за провеждане на конкурс за овакантената длъжност. В комисията, която ще оценява кандидатите влизат: правоспособен юрист, директорът на РЗИ, зам.-кметът д-р Лидия Маринова и един общински съветник. Председател ще бъде председателят на комисията по здравеопазване д-р Лидия Петкова , а секретар - общинският съветник Тодор Балабанов.

Местните парламентаристи се обединиха около становище да поканят да предадат отчет за медицинските показатели управителите на общинските лечебни заведения.

Източник: Днес+


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).