Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Връчиха дипломите на Осмия випуск лекари по дентална медицина
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 13.10.2018Коментари (0)4839
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна бяха връчени дипломите на лекарите по дентална медицина от Випуск 2018 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна. Общо 56 дипломанти, сред които 5 от англоезичната програма на обучение, положиха Хипократовата клетва, която прочете деканът на факултета проф. д-р Стефан Пеев, и получиха дипломите си от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов. В академичното си слово проф. Иванов се обърна към абсолвентите с думите:

"Научихте много от своите преподаватели, преодоляхте предизвикателства в името на науката и постигнахте своя първи най-голям успех- увереността, че имате най-добрата основа, върху която ще съградите бъдещето си! Днес ви виждам заредени с амбиция, знания и умения да постигнете всичко онова, за което мечтаете, защото великото изкуство да се научи много, е да се започне с една малка крачка.“

Трима са дипломантите с отличен успех от следването си, а "Първенец на Випуск 2018 г.“ е д-р Елица Николова, която получи наградата на Факултета по дентална медицина, както и парична награда от кмета на Варна, която връчи зам. кметът г-н Пейчо Пейчев. За всички отличници на випуска имаше парична награда от ректора на МУ-Варна проф. Иванов.

Председателят на Студентски съвет г-н Божидар Касабов връчи годишната награда за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ–Варна на отличника д-р Даниел Рачев.

Приветствие към младите лекари по дентална медицина отправиха деканът на факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив проф. д-р Георги Тодоров, зам.-деканът на Факултета по дентална медицина на МУ-София проф. Божидар Йорданов и акад. проф. д-р Николай Попов.

Сред гостите на церемонията бяха още зам.-кметът Пейчо Пейчев, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към Общински съвет- Варна доц. Антоанета Цветкова, декани и зам.-декани на факултетите по дентална медицина от медицинските университети в София и Пловдив, изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина“- Варна проф. д-р Валентин Игнатов, преподаватели, родители и гости.

Поздравителни адреси към дипломантите и академичното ръководство бяха получени от председателя на Общински съвет- Варна Тодор Балабанов, ректора на ТУ-Варна проф. инж. Росен Василев, председателят на Български лекарски съюз проф. д-р Николай Шарков.

Музикален поздрав към младите лекари по дентална медицина поднесоха второкурсничките в специалност "Медицина“ на МУ-Варна Мерлин и Нермин Игнатови и третокурсникът в специалност "Фармация“ Сезгин Алков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: