Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Връчиха дипломите на магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 02.03.2019Коментари (0)3316
©
Днес във Фестивален и конгресен център - Варна се състоя тържествена церемония по промотиране на 63 магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация към МУ-Варна.

С отличен успех висшето си образование завършват шестима абсолвенти. С пълно отличие е дипломира маг. фарм. Галя Атанасова, което бе удостоена с най-високото отличие на Факултета по фармация "Златен Гален". Наградата се връчва за трети път в историята на факултета. Тя получи също и парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, както и парична награда от кмета на град Варна, г-н Иван Портних. Всички отличници също получиха награди от ректора на МУ-Варна и от Български фармацевтичен съюз.

В словото си проф. д-р Красимир Иванов се обърна към младите фармацевти с думите: 

"Убеден съм, че не след дълго, всички Вие ще сте намерили правилния път в живота и ще сте се реализирали като специалисти в своите области. Днес Вие получавате своите дипломи от най-добрата школа, доказала се във времето със своята 57 годишна история и с челните си позиции сред български и европейски университети.“

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова. За активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги за утвърждаване на доброто име и престиж на университета бяха връчени плакет и грамота на магистър-фармацевтите Станислав Кочев, Станислава Стойчева и Магдалена Пешева.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха прекрасните момичета Моника Парушева и Лилия Николова от дует "Мелисима“.

Сред официалните гости на събитието бяха Народният представител в 44-тото народно събрание проф. д-р Анелия Клисарова, председателят на комисия "Здравеопазване" на Община Варна доц. Антоанета Цветкова, председателят на Регионална фармацевтична колегия – Варна маг.-фарм. Рада Пехливанова, маг. фарм. Богдан Кирилов - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата, както и многоуважаемите членове на съвета на настоятелите към МУ-Варна, директори на лечебни заведения и здравни институции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: