Връчиха дипломите на новите академични длъжности в Медицинския университет-Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
08:37 / 28.12.2023
873
На тържествен академичен съвет в навечерието на коледните и новогодишните празници ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев връчи дипломите за заетите академични длъжности и придобитите научни степени за второто полугодие на 2023 г. Официалната церемония се проведе на 21 декември в Първа аудитория на университета, в присъствието на академичното ръководство и академичния съвет на МУ-Варна.

Общо 87 души получиха своите дипломи. От тях 7 са преподавателите, защитили академична длъжност "професор“, 17 – "доцент“, научна степен "доктор на науките“ – 2-ма. Образователно-научната степен "доктор“ получиха 38 души. 23-ма са преподавателите, защитили академичната длъжност "главен асистент“. Ректорът поздрави дипломантите за достигнатото ново, по-високо стъпало в техния академичен и научен път и пожела на цялата академична общност на МУ-Варна здраве и благоденствие през 2024 година.

На тържествения академичен съвет заместник-ректор "Кариерно развитие“ проф. д-р Димитър Райков представи новия специализиран софтуер на Докторантското училище на МУ-Варна за проследяване на научното развитие и кариерното израстване на студенти и докторанти. Софтуерът е част от мащабен проект за изграждане на мултидисциплинарна образователна среда за всички кадри, работещи в интегралните компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването в МУ-Варна. Чрез дигитализирания обмен на информация докторантите ще получават всичко необходимо за документалната и финансовата отчетност за извършваните от тях проекти и проучвания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).