Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Връчиха годишните награди на "Фонд за подпомагане на талантливи студенти" в ИУ – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 18.05.2022Коментари (0)1053
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна днес бяха връчени ежегодните финансови награди на “Фонд за финансово подпомагане на  талантливи студенти" към Центъра за изследване  и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии.

Фондът е учреден преди осем години от Георги Зеленков и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите на ИУ – Варна с доказани качества и постигнати резултати в сферата на тяхното обучение.

Тази година фондът връчва три поименни награди:

Поименна награда "Моис и Илко Ескенази“, чиито имена са свързани не само с историята на университета, но и с историята на Варна. Наградата е учредена от проф. д-р Аврам Ескенази – дългогодишен преподавател в университета и тазгодишен носител на наградата за високи постижения в науката "Проф. Цани Калянджиев", в чест на неговите баща и брат.

Поименна награда "Никола и Владимир Попови“ – дейци на правните науки в историята на Варна.

Йордан Симеонов Йорданов – деец в областта на икономиката и търговията и отличен възпитаник на Икономически университет – Варна в периода 1951 – 1956 г.,   признат счетоводен ръководител на големи национални и интернационални търговски предприятия като "Балкантурист“, "Петрол“ и "Техноекспортстрой“.

Други две награди връчва Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) от "Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ на студенти с отличен успех и достижения в информационните и комуникационни технологии, за да развият своя талант и да ускорят професионалното си израстване. Дарения са осигурени от компании Flat Rock Technology, MyPOS и Nanotec. И една специална награда "Дигитален маркетинг“ за студенти в областта на "Маркетинга“, дарението за която е  направено от компания iCard.

Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Те са финансови, връчват се ежегодно на студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на центъра. 

Лауреат на годишната поименна награда "Никола и Владимир Попови“ с постижения в област "Право“ е Жак Милчев Семизов, 2 курс, спец. "Счетоводство и одит“. Той получи и чек на стойност 1000 лв.

С годишната поименна награда "Йордан Симеонов Йорданов“ в област "Икономика и търговия“ бе удостоена Мария Цветелинова Джангазова, 4 курс, спец. "Икономика и търговия“. Тя получи и чек на стойност 2000 лв.

Годишната поименна награда "Моис и Илко Ескенази“ и чек в размер на 1000 лв. се връчи на Дако Валентинов Димов, 4 курс, спец. "Информатика и компютърни науки“.

Награда "Дигитален маркетинг“ и чек на стойност 1000 лв. се присъди на Момчил Николаев Танев, 4 курс, спец. "Дигитални медии и ПР“.

Две награди на ЦИПНИКТ в общ размер на 1 600 лв. се връчват на:

Първа награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лв. се връчи на Петър Венциславов Нешков, 3 курс, спец. "Информатика и компютърни науки“.

Втора награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лв. получи Симеон Ростислав Илиев Митев, 4 курс, спец. "Информатика и компютърни науки“.

Кандидатите се селектират по специална процедура от Експертния съвет на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии. Наградите бяха връчени на специално тържество в аулата на университета.

По време на церемонията ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров връчи сертификат на дарителя на последната награда във фонда – Моника Георгиева, която учредява награда "Йордан Симеонов Йорданов“ в чест на своя многоуважаван дядо, жертва на глобалната пандемия от COVID-19.

Събитието завърши с академична публична лекция на проф. д-р Аврам Ескенази – тазгодишен носител на наградата "Проф. Цани Калянджиев" за високи постижения в науката, на тема "Развитие на изкуствения интелект в България в следващите години“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: