Връчиха наградите "Лекар на годината" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 20.10.2022
2090
Кметът на Варна Иван Портних присъства на официалната церемония по връчването на традиционните награди "Лекар на годината“ в Музея по история на медицината. Събитието се организира от Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна, с председател д-р Светлин Митев. 

Лекар на годината стана проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Марина" и национален консултант по трансплантология. В категорията " Ти си нашето бъдеще“ приза получи д-р Дарина Иванова, специалист по образна диагностика в УМБАЛ "Св. Марина“ и асистент към Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“. 

"За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на българския лекар и на празника на лечителите Св. Иван Рилски. Благодаря Ви за професионализма, всеотдайността и човечността, с които всеки ден защитавате престижа на най-хуманната професия. Благодаря Ви за грижите, съпричастността и милосърдието към хората, които имат нужда от Вашите знания и опит!“, каза в поздравлението си кметът Иван Портних

"Благодаря на всички, че в тези тежки условия на постоянна борба с пандемията Ковид 19 и с нарастващата инфлация поддържате добра грижа за здравето на хората", каза и д-р Митев. 

Още трима лекари са отличени и ще получат наградите си в София – проф. Димитричка Дучева Близнакова, отличена в категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, доц. Борислав Чаушев – в категорията "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, и доц. Илко Плачков, отличен в категорията "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).