Връчват годишните награди на "Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ в ИУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 02.12.2016
1585
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес ще бъдат връчени награди на талантливи студенти, възпитаници на Икономически университет - Варна. Церемонията ще се състои от 13.00 ч. в конферентна зала 463.

Фондът за подпомагане на талантливи студенти е учреден преди три години от Георги Зеленков и проф. Аврам Ескенази, с цел да подпомага студенти от специалностите "Информатика" и "Бизнес-Информационни Системи" на ИУ - Варна, с отличен успех и доказани постижения в сферата на информационните и комуникационни технологии.

Идеята за създаване на фонда е вдъхновена от делото на проф. Цани Калянджиев - учен, общественик, хуманист и първи ректор на висшето търговска училище във Варна - сега ИУ - Варна, съобщават от учебното заведение.

"Вярвайки, че е време да прогледнем извън мъглата на личното щастие, ние създадохме този фонд за да възродим дарителския дух. Към нас се присъединиха различни хора - IT лидери, бизнесмени завършили ИУ - Варна и много други, които по един или друг начин са свързани с университета, и които споделят убеждението, че работим за благородна кауза. Дарители, които вярват, че връчваните награди имат не толкова финансово, колкото духовно измерение. Вярват, че наградените студенти ще запомнят това и в определен момент от живота си ще почувстват вътрешна потребност да станат дарители и да подпомогнат Университета и тези, които следват техния път.", заяви Георги Зеленков.

Всяка година фондът връчва една поименна награда от 1000 лв. на името на "Моис и Илко Ескенази"(техните имена са свързани не само с историята на Университета , но и с историята на Варна) и две награди от по 800 лв.

Кандидатите се селектират по специална процедура от Експертния съвет на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии, а наградите се връчват преди студентския празник, от Ректора на Университета, на специално тържество, в конферентната зала на Университета.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).