Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Връчват онлайн отличията от Международната награда на херцога на Единбург
Автор: Пламена Николова 16:16 / 23.10.2020Коментари (0)1651
©
Поради засилващата се мерки и покачващата се статистика, съпътстваща епидемиологичната обстановка в страната, екипът на Международна награда на херцога на Единбург - България взе решение да отмени предстоящата официална церемония по награждаване на младежи, постигнали ниво Бронз в младежката програма, която щеше да се състои на 26 октомври 2020г. в град Варна. Това съобщиха организаторите на проявата за Varna24.bg.

Всички 36 младежи ще получат своите почетни значки и сертификати на церемония, която ще се проведе в средата на ноември за първи път онлайн. Ще споделим допълнителна информация, детайли, конкретика за предстоящото онлайн събитие през идния месец, допълват организаторите.

"Наградата ме направи нов човек, много по-добра и по-отговорна версия на себе си." – споделя София Василенко, възпитаничка на Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери". Тя е една от 36-мата младежи, които в рамките на 6 месеца с воля и постоянство постигнаха целите си на ниво Бронз на Международната награда на херцога на Единбург! 

Специалното онлайн събитие ще отбележи личните постижения на възпитаниците на Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" - гр. Варна, СНЦ "Образование и бъдеще" – гр. Разград, 1 СУ "Св. Седмочисленици" - Търговище, СУ "Св.св. Кирил и Методий" - гр. Карнобат и ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" - Бургас, Професионална Гимназия по компютърно програмиране и технологии - Бургас и Младежки Център Добрич.

Международна награда на херцога на Единбург е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Дава достъп на младежи между 14 и 24 годишна възраст до глобална рамка, която им предоставя възможност да учат и да растат чрез неформално образование, работейки за международно разпозната акредитация. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си, те развиват умения и качества, които остават за цял живот.

Силни, вдъхновени и отдадени, младите хора днес използват сегашните предизвикателства, за да създават нови възможности. Рамката на Наградата насърчава развиването на универсални умения и характеристики, необходими за навигирането на промяната и за изграждането на навици, които ще подготвят младежите за живота, за работа и за конструктивната им роля в обществото. Глобалната структурирана програма за неформално образование и обучение предизвиква младежите да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Наградата развива уверени, отговорни, мислещи, иновативни и ангажирани младежи, като им създава възможности да взимат решения, да развиват умения, да бъдат физически активни, да доброволстват в своите общности и да преживяват приключения. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват Приключенско пътуване. Програмата се състои от 3 нива - Бронз, Сребро и Злато, които се различават по своята минимална продължителност. За да постигнат най-високото ниво на Наградата - Злато, те участват в Проект в полза на общността, далеч от родното си място.  Програмата награждава и разпознава постиженията чрез глобално разпозната система за сертифициране.

За да постигнат ниво Бронз в програмата, младежите изучаваха различни езици, репетираха солово пеене или бяха част от хор, упражняваха публично говорене, за да подобрят комуникационните си умения и увереността си при общуване и се усъвършенстваме в готварството.

Спортно ходене, бягане, футбол, хип хоп танци, водно поло, контемпорари танци, бокс, табата, плуване, баскетбол са само част от заниманията, в които младежите участваха, за да поддържат физическата си форма.

Участниците в Наградата са ангажирани и активно участваха и в разнообразни доброволчески дейности – грижа за животните на улицата (осигуряване и приготвяне на храна), подкрепа на по-малките ученици в училище, ангажиране с различни социални активности с цел набиране на средства за каузи, подпомагане на акции на Българския червен кръст.

"Бях сигурна, че искам да стана Лидер в програмата, защото на учениците им трябва някой, който да вярва в тях. Да им покаже хоризонта, да им заговори за звездите... Това Наградата успява и да валидира.

Вярвам, че участието на младежите им носи ползи, увереност, нови приятелства, покорени върхове, универсални житейски умения, знания и нови мечти. Като най-важен в Наградата припознавам принципа, че това не е състезание между участниците, а всеки се стреми да бъде по-добър от себе си вчера. Последователността и отдадеността, които програмата изисква, вярвам, ще бъдат от изключително значение за младежите в бъдеще." - споделя Ирина Танева, лидер в Наградата от СУ "Св.св. Кирил и Методий" гр. Карнобат.

С церемонията по награждаване на младежите, постигнали ниво Бронз в програмата ще отпразнуваме успехите им, усилията, които полагат за изграждането на един по-добър свят и положителните стъпки, които предприемат във време, в което светът има нужда от тях повече от всякога!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: