Връщат портретите на видни българи във варненските училища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:17 / 10.05.2016
847
Портретите на български възрожденци, апостоли и видни личности да намерят отново място в класните стаи и училищни коридори. По този проект работят варненци, членуващи в новата варненската Асоциацията за наука, образование, култура, изкуство и спорт, предаде репортер на Varna24.bg. 

Подбрана е колекция от общо 60 портрета, като изработката на всеки един от тях струва 36 лв. Търсят се спонсори и съмишленици за осъществяване на идеята чрез портретите да се провокира интересът на учениците към историята и традициите на страната ни, каза днес Хаджи Ламбрин Сотиров. 

Той сподели, че ще се търси подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Варна за осъществяване на проекта. 

От АНОКИС настояват още да бъдат осигурени повече културни инфраструктурни места за реклама на важни за града събития. Освен това да бъде изготвен единен културен календар, който да създаде ред и хармония в предвидените събития от различните културни институции. 

"Трябва да има разпределение и хармонизация на събитията, която да улесни потока от публика към концертните зали и галериите", допълни Ламбрин Сотиров. 

Той сподели радостта си от това, че след отварянето си Римски терми във Варна ще се превърнат в лятна културна сцена под открито небе.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).