Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Връщат забраната за коли в Морската градина?
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 10.05.2023Коментари (0)1935
© Varna24.bg
Пътните знаци, които забраняват коли в Морската градина, ще бъдат отново поставени на входовете й. Това стана ясно от думите на кмета на Варна, ако утре на сесия на Общинския съвет, бъде гласуван актуализирания Генерален план за движение на МПС в парка.

Според Иван Портних проблемът с колите в Морската градина заложен в 90-те години на миналия век. Те се таят в безобразната реституция и приватизация. Реституцията бе в реални граници и това стана по времето на Костов, допълни кметът на Варна. Той смята, че хората е трябвало да бъдат обезщетени за имотите си, и така е нямало да се стигне до сегашния проблем. Не съм издавал никога разрешение за строеж в парка, обясни кметът Портних.

Той поясни, че хората, които имат имоти и бизнес там, обжалват неговата забрана за коли. Казусът с Морската градина е абсурден - тя хем е държавна, хем е дадена за стопанисване на Общината, каза той.

Бившият областен управител от ПП Благомир Коцев има заведение там (визира комплекс "Хоризонт"). Депутатката от ДБ Стела Николова пък иска одържавяване за милиони. Имаме двуличие от страна на лица, които са против нашата идея за запазване на парка. Това стана ясно още от думите на кмета на Варна.

Нашата позиция винаги е била последователна и ясна. Там има алеи, а не улици и не трябва да има коли, обясни Иван Портних.

Морската градина е парк, а не паркинг, категоричен е той.

Вярвам, че утре на сесията ще бъде взето най-правилното решение, допълни кметът.

На брифинга стана ясно още, че общинска полиция няма правомощия да спира движещи се коли. Кметът допълни, че само във Варна има проблем с Генералния план за движение на МПС. Другите общини не се сблъскват с такъв. Това, според него, означава, че някой има голям интерес към Морската градина, както и голяма сила, за да обжалва всяко решение на Общината за спирането на автомобили в парка.

Кметът описа, че вчера на заседание в съда освободения от него бивш главен архитект на Варна. Виктор Бузев, се е явил с адвокатка, която е адвокатка на Златни пясъци. Съдебното дело е по казуса с бараки в комплекс "Хоризонт" в Морската градина. Интересна е обвързаността между Бузев и адвокатката, каза кметът Портних. Не твърдя нищо, но съпругата на брат му работи в общината, а нейната сестра - в областна администрация, каза още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: