Все още не е започнало раздаването на финансовите помощи от БЧК за пострадалите в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:39 / 06.08.2014
668
Все още не е започналото раздаването на финансовите помощи от БЧК за пострадалите във варненския кв. "Аспарухово". Това заяви Илия Раев, председател на БЧК - Варна. Той посочи, че вчера е предизвикал проверка на списъка с хората, които трябва да получат помощи. Заедно с доброволци са били посетени част от пострадалите в кв. "Аспарухово", като се е оказало, че един човек, който няма нищо общо с бедствието, по списък трябва да получи финансова помощ. 

"Този списък е подписан от общината и не знам кой може да обясни, как в едно такова бедствие се пишат такива имена в списъците. Сега съм много раздвоен как да раздаваме помощите", каза още Илия Раев. 

Той добави, че е попадна на почти аналогична ситуация и на втори адрес, където щетата е за около 200 лв., а "пострадалият" е взел помощ в размер на 330 лв. и чака още средства. Всички тези разминавания според Раев навеждат на мисълта, колко е верен самият списък, който е изготвен от кметството на район "Аспарухово" и даден за подпис в община Варна. Председателят на БЧК - Варна добави, че са проверени около 15 адреса.


Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).