Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Всички училища от Варна и областта могат да наемат учители от "Заедно в час"
Автор: Пламена Николова 13:31 / 13.05.2022Коментари (0)1158
©
Всички общински и държавни училища от област Варна имат възможност да назначат в екипите си учители, обучени и прецизно подбрани от програма “Нов път в преподаването" на фондация “Заедно в час". 

Заявките за нови учители се приемат до 9 юни на сайта https://zaednovchas.bg/schools/  

Учителите от програмата са подходящи за всички училища, които искат да изградят мотивиран и способен екип, като назначат нови, инициативни и добре подготвени учители. Те преподават по разнообразни предмети, като преобладават учителите в начална степен и учителите по математика, науки и английски език.

Учителите в програма “Нов път в преподаването" са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Традиционно само 10% успяват да преминат взискателния подбор. Одобрените кандидати имат готовност да работят във всякакви училища, включително в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.  

Участниците в програмата залагат на индивидуален подход с учениците, наблягат върху мотивацията и прилагат разнообразни форми на обучение в класната стая и отвъд нея. Новите учители могат да допринесат към училищния екип с разнообразен опит и умения, сред които са владеене на чужди езици, доброволчество, проектната дейност, работа с нови технологии и справяне с непредвидени ситуации. 

Одобрените участници тази година вече започнаха предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат цялостна интензивната лятна обучителна програма, която включва теоретична и практическа подготовка (преподаване на ученици в реална учебна среда). В рамките на програмата учителите получават от “Заедно в час" още менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания.

Всички нови учители от “Нов път в преподаването" са част и от Национална програма “Мотивирани учители" на МОН

Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в акредитиран български университет и като част от Национална програма “Мотивирани учители" на Министерство на образованието и науката. Програмата предлага на училищата в страната да привлекат мотивирани и подготвени специалисти от разнообразни професионални области със или без педагогическа квалификация. “Заедно в час" е партньор, съвместно със СБУ и отговаря за осъществяването на модули от програмата, които включват обучението, подготовката и подкрепата на новите учители. Чрез назначаването на учител от програма “Нов път в преподаването" училището автоматично става участник и в Националната програма. 

В област Варна "Заедно в час" работи от 2020 г. През настоящата учебна година в региона преподават 6 учители от програма "Нов път в преподаването" в 5 училища партньори на "Заедно в час" във Варна, Вълчи дол, Михалич и Провадия.

“Заедно в час" вече 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването" е първата програма на организацията, която привлича, подбира, обучава и подкрепя силно мотивирани и способни хора от различни сфери да стават учители в цялата страна. Участниците в програмата получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. От 2020 г. в програмата са въведени и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда, които се оценяват високо от директорите на училищата партньори.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: