Всички варненски университети ще шестват дружно за 24 май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:20 / 24.05.2013
1709
За първи път от близо 20 години насам в традиционното шествие по случай Деня на славянската писменост и култура - 24 май всички варненски университети дружно ще извървят пътя от Катедралата до Морската градина. Предвождани и под съпровода на Флотския духов оркестър шествието на 5-те варненския университета ще бъде оглавено от представителен блок, в който ще бъдат ректорите и академичните ръководства на университетите. Варненци ще имат уникалната възможност да видят представителите на университетската общност в техния автентичен академичен вид - с тоги и униформи, с прилежащите за всеки университет академични атрибути и знаци.

Шествието на университетите ще завърши с музикално-артистична програма, представена на специално изградена за случая сцена на входа на Морската градина. Тук след тържествената литургия на Митрополит Кирил студентите от Медицинския университет - Варна, Икономическия университет, Варненския свободен университет, Висшето военноморско училище и Техническия университет ще представят своите дарби и таланти. За всички участници в шествието организаторите предвиждат празнична почерпка и обещават много музика, танци, артистичност и пролетно настроение.

Инициативата за участието на варненските университети в традиционното шествие за 24 май е на ректорите на варненските университети и има за цел да утвърди образа на Варна като академичен град и притегателен център за студентине само от България, но и от целия свят.

С всяка година интересът към събитието расте - в петъчния 24 май, заявилите желание за участие са рекордният брой от 61 учебни заведения. Преди началото на шествието участниците ще бъдат разделени и подредени в двете платна на бул. Христо Ботев. Очаква се шествието на университетите да започне около 11 ч.


Виж коментарите (0)

Още по темата (125):
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Президентът организира прием по случай 24 май
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).