Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Втора съдебна инстанция във Варна остави фалшификатора Христо в ареста
Автор: Пламена Николова 13:52 / 18.02.2020Коментари (0)1205
©
Апелативен съд – Варна потвърди постановената от Окръжния съд мярка за неотклонение "задържане под стража“ на Христо И. – разследван за подправяне на пари. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения - за прокарване в обращение на подправени парични средства в големи размери и за пазене на предмети и материали, предназначени за подправяне на парични знаци, съобщиха от пресслужбата на Апелативен съд Варна.

На 6 февруари тази година той прокарал в обращение в района на автогарата във Варна 52 неистински банкноти с номинал 20 евро. В дома му били открити фалшифицирани банкноти в големи размери. При извършените процесуално-следствени действия били намерени и материали за подправяне на парични знаци.

Втората съдебна инстанция прецени, че жалбата на Христо И. срещу взетата мярка за неотклонение е неоснователна. Законът квалифицира като тежки умишлени престъпленията, за които той е обвиняем, и предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Съдът прави извод, че Христо е автор на деянието – потвърждават го изключително голямото количество събрани доказателства, извършените процесуално-следствени действия и иззетите предмети. Ако е извън ареста, съществува опасност 47-годишният мъж да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан за същите закононарушения. Бил е заловен при преминаване на държавната граница с подправени кредитни и разплащателни карти. Независимо от предходната присъда е продължил с престъпна дейност в същия аспект, констатира съдът.    

Обвиняемият поиска мярката за неотклонение да бъде променена на "домашен арест“, заради здравословното му състояние – хипертонична болест и захарен диабет. Съдът може да се произнесе по този въпрос едва след изготвяне на съдебно-медицинска експертиза.

Определението на Варненския апелативен съд, с което въззивната инстанция потвърждава като адекватна и законосъобразна мярката "задържане под стража“ на Христо И., е окончателно и не подлежи на обжалване. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: