Вторият етап от ремонта на вълнолома може да започне през лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:52 / 20.02.2019
1789
Вторият етап от ремонта на вълнолома във Варна може да започне през лятото, ако няма обжалване на резултатите от обществената поръчка. Това съобщи в морското предаване на Радио Варна генералният директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов. Прогнозната стойност на ремонтните дейности, заложени в обществената поръчка е 14 милиона лева без ДДС, а срокът за подаване на документи за участие в нея е до 22 март, допълни Забуртов и уточни, че фирмата-изпълнител трябва да бъде избрана до края на месец април. На въпрос: "Възможно ли е това да е местна фирма?" директорът на ДППИ отговори: Възможно е. Има достатъчно варненски фирми, които без проблем биха се справили с тази задача.

Отсечката от Вълнолома, която ще бъде ремонтирана е с дължина 463 метра. Предвижда се направата на укрепваща и защитна берма с бронировка от тетраподи, послойна опорна каменна призма от скална маса, габиони под вода за укрепване на дъното и запълване на съществуващи вълногасящи кутии със скална маса пред вълнолома. По време на изпълнението се изисква извършване на постоянен контрол за деформации. Заложен е и ремонт на съществуващата пасарелка, свързваща Морска гара с Вълнолома и продължението на пешеходната зона към фара, който включва демонтаж на съществуващи и монтаж на нови: настилка, предпазни парапети и стоманени стълбища от неръждаема стомана. Предвидено е ремонтът да продължи 400 календарни дни.

Продължава разширяването на зоната за обществен достъп в района на пристанището и Морска гара. До няколко месеца усвояването на терените в западна посока трябва да приключи, каза още Ангел Забуртов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).