Вторият етап от "синя зона - широк център“ започва работа от понеделник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
12:51 / 31.07.2020
8967
От 3-ти август, понеделник, започва работа вторият етап от "синя зона - широк център" във Варна, съобщават от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона". Той обхваща три подзони: подзона 5, която включва и се ограничава от: ул. "Кракра", ул. "Беласица", ул. "Д-р Пискюлиев" и бул. "Христо Ботев"; Подзона 6 - включва и се ограничава от: ул."Д-р Пискюлиев", бул. "Владислав Варненчик" и бул. "Христо Ботев"; Подзона 7 - включва и се ограничава от: бул. "Владислав Варненчик", бул. "Мария Луиза", бул. "Сливница" и ул. "Дрин".

Работното време в делнични дни е от 9,00 до 19,00 часа. Времето за паркиране е до 3 часа.

Няколко са начините за плащане за почасово паркиране в "синята зона" - чрез сайта или мобилно приложение, чрез SMS или в брой. Паркирането чрез мобилното приложение "Варна паркинг" - "Виртуален паркинг метър" - дава възможност за избиране на период за паркиране между 30 минути и 3 часа. Също така може да се запазят номерата на различни автомобили за бърз достъп. Приложението може да се изтегли за Android или iOS, след което трябва да се регистрира и да се зареди виртуален портфейл.

Друг начин за плащане е изпращане на съобщение. Клиентите на българските мобилни оператори трябва да изпратят SMS на номер 1352, с текст, в който е посочен номера на автомобила. Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално табелата с регистрационния номер на съответното пътно-превозно средство. Таксуването на паркиране с SMS е за един час и включва цената за едно съобщение от 1 лев, плюс стойността на SMS-а към мобилния оператор. Успешно заплащане се счита за извършено, когато клиентът получи обратно потвърдително съобщение.

Третият начин за плащане е в брой и се извършва в търговски обекти, които са отбелязани със стикер, на който е изписано на български и английски език "Тук можете да платите кратковременно паркиране "Синя зона". Цената е също 1 лв. на час.

Виж коментарите (5)

Още по темата (227):
30.11.2023 Вижте къде в центъра на Варна се отвориха нови паркоместа
28.11.2023 Подновяват маркировката за Синя зона в центъра на Варна
14.03.2023 Противоречи ли Синята зона във Варна на Закон? Преценете сами
22.07.2022 Въведоха възможност за целодневно паркиране в "синята зона" във Варна
01.07.2022 Новото работно време на "синята зона" във Варна влиза в сила от днес!
28.06.2022 Обмислят как да спрат злоупотребата с инвалидни карти за паркиране в "синята" зона на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).