Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вълнуващ старт на новата учебна година във Варна, над 3000 първолаци прекрачиха училищния праг
Автор: Пламена Николова 10:50 / 15.09.2022Коментари (0)2232
Вълнуващо и тържествено стартира новата учебна година във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

Празнично облечени ученици, родители и учители се строиха тази сутрин в училищните дворове, където със стихове, танци, песни и химна на Република България удари първия училищен звънец. 

На много места бяха извършени цялостни или освежителни ремонти, така че учениците да имат приветлива и творческа работна среда. С усилията на Община Варна и безвъзмездния труд на много родители, класните стаи бяха освежени и подновени преди старта на новата учебна година. 

Както медията ни информира, 3037 първокласници прекрачат за първи път училищния праг на 15-ти септември за новата учебна 2022/2023 година. Те ще се обучават в сформираните 138 паралелки в общо 43 училища, от които 37 общински, 2 държавни и 4 частни. В предучилищни групи в училищата са записани 464 деца, от тях 161 са на 5 години и 303 - на 6 години. Общо 36 895 ученици влизат в класните стаи на първия учебен ден, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 

През летните месеци строително-ремонтни дейности са извършени в 22 общински училища и 18 детски градини. Дейностите включват боядисване на класни стаи, коридори, подмяна на осветителни тела, частична подмяна на паркет и первази, боядисване на санитарни помещения – подмяна на мивки и др.

В СУ "Гео Милев“, ОУ "Кирил и Методий“, ОУ "Панайот Волов“ и ОУ "Капитан Петко Войвода“ са направени текущи ремонти на покривите; В ОУ "Стоян Михайловски“ - ремонт на покрива и тавана на физкултурния салон; В I ЕГ, IV ЕГ "Ф. Ж. Кюри“, СУ “Гео Милев“, СУЕО "Ал. С. Пушкин“ - ремонти на отоплителните инсталации. В детски градини е извършено боядисване на занимални, санитарни помещения и коридори. В ДГ№38 "Маргаритка“ е приключил ремонтът на STEM центъра и на стълби на главния вход и към стадиона. В ДГ "Теменужка“ е доставено и монтирано оборудване на занималня за новооткрити групи. 

В общинските училища остават свободни 60 места за прием на деца в подготвителни групи и 151 свободни места за прием на ученици в първи клас.

Обявените незаети места за подготвителни групи са публикувани на https://dg.uslugi.io , а за първи клас на адрес: https://school.uslugi.io









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: