Външният министър с искане за проверка, защо паркингът на варненското летище е платен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 13.05.2011
1800
Външният министър Николай Младенов поиска от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да провери на какво основание е платен достъпът до паркинга на летище Варна. Това става ясно от стенограма публикувана от Министерски съвет.

"Господин премиер, когато обсъждаме тази точка искам да поставя един друг въпрос, свързан с концесията на летищата във Варна и Бургас, особено с концесията на летището във Варна. Искам да помоля министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да провери какво е основанието за това, че паркингът на летището във Варна и достъпът въобще до летище Варна, е платено. Разбирам, че има паркинг, на който хората да си оставят колите и трябва да плащат. Но не всеки, който стигне до летището и дори за половин час трябва да плаща някакви суми, които в крайна сметка затрудняват достъпа на всички варненци до летището, дори то да е на концесия. Молбата ми е да се провери, защото не веднъж този въпрос е бил поставян от хора от града", завършва Младенов своето исказване.

След неговите думи премиерът Борисов закрива заседанието с нареждането към Александър Цветков, да направи нужните проверки по повдигнатия въпрос.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).