Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Върнаха наркодилър от "домашния арест" в затвора
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 05.07.2016Коментари (0)1122
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд уважи протеста на прокуратурата и отмени определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което спрямо Георги Коев, разследван за наркоразпространение е била определена мярка за неотклонение "домашен арест". 30 годишният мъж беше задържан под стража в съдебната зала с определение на апелативната инстанция.

Пресслужбата на съда припомня, че на 24 юни тази година, при специализирана полицейска операция и претърсване в дома на Георги, органите на реда открили различни високорискови наркотични вещества - марихуана, амфетамини, екстази, както и електронна везна, по която експертите са установили следи от дрогата. Коев е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици. Намерените вещества били опаковани и съхранявани на различни места в дома на обвиняемия в Старо Оряхово и извън него. Иззети били общо 8,8 грама марихуана, амфетамин с тегло 1,57 г, 47 таблетки амфетамини, както и кристално вещество, производно на амфетамин с тегло 16, 70 г.

Както за защитата на обвиняемия, така и за съда по несъмнен начин е установено обоснованото предположение, че младият мъж не само е притежавал, но и разпространявал забранените от закона вещества. Събрани са гласни свидетелства, които по категоричен начин създават картината както на съхранението на дрогата, така и на механизма на разпространението й. Втората съдебна инстанция счита, че извън преценката и вниманието на ВОС е останало голямото разнообразие на наркотици, предназначени за продажба, което според този съд не е инцидентна проява. Нещо повече. През месец май тази година, след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда, Коев е бил осъден затова, че през октомври 2015 година държал малко количество дрога. Обвиняемият има и други две присъди за престъпления от общ характер от 2005 и 2011 година, 3 криминални регистрации и 7 заявителски материала за различни противообществени прояви. Всички тези факти водят Апелативния съд до извода, че е реална опасността Коев не само да се укрие от наказателно преследване, но и да продължи от дома си да привлича различни лица към употреба на наркотици.

След като намери всички законови основания да уважи протеста на Варненска окръжна прокуратура и да отмени "домашния арест" на Георги Коев, разследван за притежание на наркотици и разпространението им, Варненският апелативен съд определи той да бъде задържан под стража незабавно. Това определение е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: