Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Върнаха в ареста бащата, отглеждал със сина си марихуана в село край Варна
Автор: Пламена Николова 13:21 / 19.05.2020Коментари (0)2317
©
Варненският апелативен съд измени домашния арест и задържа под стража обвиняем за отглеждане на марихуана в наркооранжерия. Въззивната инстанция отмени определение на Окръжния съд от 15 май, с което спрямо 59-годишния Петър Я. е била взета мярка за неотклонение "домашен арест“, съобщават от пресслужбата на съда.

Петър и синът му са привлечени към наказателна отговорност за произвеждане и държане с цел разпространение на наркотични вещества в особено големи размери. Двамата са извършили престъплението в съучастие. Баща и син отглеждали марихуаната в оранжерия във варненското село Бенковски. От имота били иззети повече от 400 растения, над 100 килограма суха тревиста маса и модерно оборудване за преработката й. 

Държавното обвинение протестира постановения от първоинстанционния съд домашен арест и поиска най-тежката мярка за процесуална принуда. Представителят на Апелативната прокуратура изтъкна в днешното заседание, че в случая се касае за промишлено производство. Установена е оранжерия с всички нужни атрибути, суха маса за преработка на марихуана, която да се употребява като наркотик.

Защитата изложи тезата, че става дума за инцидентно деяние. Според адвокатите, не са събрани доказателства, че Петър би се укрил или извършил друго престъпление. 

От своя страна обвиняемият помоли съда да остане под домашен арест, защото няма да се укрие.

Съдебният състав на Апелативен съд – Варна намери протеста за основателен и го уважи. Подчерта, че наркотичното вещество е в особено големи размери. Събраните доказателства могат да аргументират предположението за съпричастност на мъжа към повдигнатото обвинение. Съдът определи деянието като особено тежко и опасно, с оглед огромното количество иззето вещество. Рискът Петър Я. да извърши друго престъпление се обуславя от подготовката и необходимия продължителен период от време за осъществяване на производството. Единствено мярка "задържане под стража“ може да предотврати извършването на ново престъпление, обоснова се  въззивната инстанция. Оценен беше и факта, че той живее именно в имота, където е извършено престъплението и не е удачно да е под домашен арест.

Воден от събраните доказателства, аргументите в частния протест на прокуратурата и съображенията, изложени в откритото заседание, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение за Петър Я. 59-годишният мъж беше задържан в съдебната зала.

Определението, с което Апелативния съд взе мярка "задържане под стража“ на обвиняемия за произвеждане и държане на наркотични вещества в особено големи размери Петър Я., е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: