Във ВСУ "Черноризец Храбър" ще се проведе студентски научен форум

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:35 / 28.05.2019
1974
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студентският научен форум "Държавност и дипломация – 140 години по-късно“, организиран от Студентския съвет и факултет "Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет, ще се проведе на 30 и 31 май в университета. Събитието ще бъде открито на 30 май от 9:30 ч. в "Руски център“ на ВСУ "Черноризец Храбър“. Специален гост на форума ще бъде генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов.

В продължение на два дни, студенти и експерти, сред които проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова, проф. д-р Дарина Григорова, д-р Любмир Кючюков, Георги Марков, доц. Мариана Тиен,  доц. Тиен Дзиендзюн от Пекинския университет, ще дискутират теми, сред които "Политика и дипломация – история и съвременност“, "EС – накъде след евроизборите“, "Триъгълникът – България, Русия, Европа“, "Медиите и дипломацията“, "Пътят на България до Китай“ и др.

В рамките на Научния форум ще бъде представена изложбата "Дипломацията: първо решение“, курирана от възпитаника на ВСУ "Черноризец Храбър“ Христо Русев, която ще покаже в университета най-влиятелните световни политически лидери. С помощта на свои колеги – фотографи от целия свят - Георги Кожухаров, Денислав Стойчев от България, Диего Херкюлано от Бразилия, Олоф Ярлбро – Швеция и Яап Ариенс - Холандия, Христо ще отправи силно послание – за търсене на истината в думите и делата на тези, които управляват света ни. Откриването на изложбата ще е на 30 май от 10.00 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).