Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна масово погазват закон
Автор: Екип Varna24.bg 07:21 / 25.07.2023Коментари (4)12865
© Varna24.bg
Масово във Варна се погазва Законът за държавния печат и националното знаме на Република България, видя репортер на Varna24.bg.

Независимо, че много хора се удрят в гърдите като патриоти, родолюбци, малцина обаче знаят, че съществува такъв Закон, в който изрично е описано всичко, свързано с трибагреника ни.

Хората обичат да окичват флага, тананикайки си песента за Райна Попгеоргиева - "Кой уши байряка", но не са запознати с елементарни неща, като това, че когато е с друго знаме, българското винаги се окачва от ляво.

В Закона е упоменато, че: Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава.

Националното знаме на Република България е трицветно: бяло, зелено и червено поле, поставени водоравно отгоре надолу. При поставяне на националното знаме във вертикално положение на носещо тяло цветовете се подреждат от ляво на дясно - бяло, зелено, червено, гледано срещу знамето.

При издигане на националното знаме заедно със знаме на друга държава почетно място се дава на националното знаме на Република България, което се поставя от лявата страна на сградата, гледано срещу нея.

При издигане знамената на няколко държави националното знаме на Република България се поставя в средата, ако броят на останалите знамена е четен, или в началото и в края на реда, ако броят на останалите знамена е нечетен. Знамената на чужди държави се подреждат на еднаква височина по азбучен ред съобразно българската азбука.

Друга грешка, която допускат от незнание, е да окичват домовете и офисите си, и да носят на официални празници трибагреник с герб на него. Това също противоречи на Закона.

В чл. 24. от него категорично е упоменато, че: Знамената се поддържат в изряден естетичен вид. За съжаление някой от пряпорците приличат повече на парцали, отколкото на гордо веещ се национален символ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В София пък изплискаха легена, като сложиха знамето на Украина на сградата на СО...:-))))
Aнонимен
на 25.07.2023 г.
0
 
 
В случая става явно дума за евроатлантици, а те нито четат, нито се интересуват, защото техните ценности са евроатлантически. Това им е напълно достатъчно. Тези дето си припяват за " кой уши байряка" са съвсем други хора, с други ценности и те синьото знаме не биха го окачили. Кой разбрал, разбрал.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: