Във Варна набират спешно кръводарители за баща и син, пострадали тежко при взрив на газова бутилка

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:23 / 28.09.2020
3170
Кръводарителска акция тече във Варна в помощ на баща и син, пострадали при взрив на газова бутилка в Бургас в събота, научи Varna24.bg.

Призивът изпрати до медията ни близка на пострадалите, която сподели:

"Добри хора, приятели, моля за спешна помощ за даряване на кръв ! Двама мои близки са приети във ВМА - Варна с изгаряния от инцидент и спешно имат нужда от кръводаряване, защото кръвта не достига! Те са А положителна, но всеки може да дари кръв! Моля всеки който има възможност да се отзове и да дари кръв ! Благодаря Ви от сърце!"

Всеки, който се отзове на молбата за помощ в Кръвния център във Варна, трябва да уточни, че дарява кръв на името на Ивайло Христов Янакиев или Христо Янакиев Стефанов. 

По официална информация от полицията, в събота около 17.00 часа във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в апартамент в бл. 34 в ж.к. "Славейков", при който е експлодирала газова бутилка и възникнал е пожар. Установено е, че малко по-рано 76-годишният собственик на жилището и 49-годишният му син при неправилно боравене с газовата бутилка, допускат същата да изпусне газ. При поднасянето на пламък от кибритена клечка, бутилката се възпламенява и ги обгаря.

Бащата и синът с около 30% изгаряния по тялото са откарани в УМБАЛ - Бургас, а от там транспортирани в Клиниката по изгарянаия към ВМА-Варна.

Апартаментът частично е обгорен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).