Във Варна няма случай на регистрирано фалшиво лекарство в аптеките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:33 / 01.10.2019
1187
Засега във Варна няма случай на регистрирано фалшиво лекарство в аптеките. След като получиха отсрочка за внедряване на специализирания софтуер за системата за верификация, магистрите фармацевти във Варна са по-спокойни.

Това коментира за Радио "Фокус“ – Варна председателят на Районната колегия на фармацевтите Рада Пехливанова. Тя припомни, че преминаването на всички аптеки към системата за верификация на лекарствата се отлага за 31 януари 2020 година. Срокът за адаптиране на софтуера след това е до 31-ви март същата година. "Засега няма напрежение и притеснения.

Но е трудно с тази верификация, по простата причина, че системата не чете много от кодовете на лекарствата“, обясни тя. Според Рада Пехливанова, като всяко начало, и въвеждането на системата е трудно, но надеждата е постепенно да се изчистят нещата.

"Трудно е за самите аптеки, защото страшно много се бавим. Колегите в по-малките населени места зависят и от интернета“, добави още председателят на Регионалната колегия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).