Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна обсъдиха заплахите за страните-членки на НАТО заради войната в Украйна
Автор: Пламена Николова 08:47 / 11.05.2022Коментари (0)1331
Както Varna24.bg съобщи, от 9 до 11 май 2022 г. на посещение в България е командирът  на Военноморското командване на НАТО (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. След проведените разговори в Министерството на отбраната с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министър Йордан Божилов, той пристигна във Варна.

На 10 май се проведе военен ритуал по официалното посрещане на вицеадмирал Блънт при посещението му в Щаба на Военноморските сили.

След края на ритуала вицеадмирал Кийт Блънт и командирът на Военноморските сили  контраадмирал Кирил Михайлов направиха изявления и отговориха на въпроси на журналисти.

Контраадмирал Михайлов заяви, че на предстоящите разговори ще бъдат разисквани теми за сигурността, които са от голяма важност както за България, така и за НАТО, като една от тях ще бъде и тази за възможностите да се осигури по-добра координация и взаимодействие между държавите-членки на съюза от региона.

От своя страна вицеадмирал Блънт отправи послание за солидарността на държавите от НАТО в трудните времена, които преживяваме, като даде своето уверение в това, че Алиансът остава обвързан със сигурността на Черноморския регион. Той подчерта, че след разговорите в София, по време на които една от основните теми е била координацията с българските Военноморски сили, командването на НАТО не планира да остане задълго извън Черно море.

В отговор на въпрос на журналист дали има промяна в плановете за присъствието на сили на НАТО в Черно море след началото на военните действия в Украйна, той обясни, че в зависимост от постъпващата информация, плановете ежедневно се ревизират и променят в съответствие с обстановката. В тази връзка той изказа своята увереност в способностите и нивото на подготовка на Военноморските сили на България, като заяви, че чрез военните флотове на България, Румъния и Турция всъщност НАТО винаги присъства в Черно море.

По време на проведените в Адмиралтейството разговори бяха обсъдени теми, касаещи променената обстановка в Черно море, произтичащите от това заплахи за страните-членки на Алианса и ролята на българския военен флот в съюзническите усилия за повишаване сигурността в региона.

По-късно през деня вицеадмирал Блънт посети Военноморска база-Варна и Морския координационен елемент. Пред гостите бяха представени структурата и задачите на координационния център във Варна, като част от структурата на силите на НАТО по източния фланг.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: