Във Варна обсъждат възможностите за подобряване на условията за пчеларския отрасъл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 31.10.2013
782
Второ заседание на Областния обществен съвет ще се проведе днес в интервала 09:00 - 10:45 часа в сградата на Областна администрация Варна.

Срещата е посветена на направление "Земеделие и храни", със специален фокус върху конкретните възможности за подобряване на условията за пчеларския отрасъл и се свиква по лична инициатива на Областния управител - Иван Великов като дневния ред и оперативните предложения са плод на работните срещи от последните две седмици между протестиращите пчелари и експертите на Областна администрация Варна.

Непосредствено след заседанието на Областния обществен съвет, в 11:00 в заседателната зала на Областна администрация Варна е насрочено подписването на Меморандум за сътрудничество между Областите Бургас, Варна и Добрич в областта на Черноморските политики и изготвянето на Национална морска стратегия на Република България. Домакин на проявата е Областна администрация Варна и в частност Областния управител - Иван Великов, който още преди две седмици анонсира концепцията за приоритетно изграждане на магистрала "Черно море" от Дуранкулак до Царево, която може да се приеме като един от инфраструктурните стълбовете за подем на крайморските региони на България.

На подписването, освен тримата областни управители ще присъстват представители на Министерство на регионалното развитие, Министерство на икономиката и енергетиката на Република България, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на околната среда и водите, както и основния инициатор на меморандума - Маруся Любчева, член на Европейския парламент.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
21.10.2013 Евродепутат от ГЕРБ настоява пред ЕК за подпомагане на пчеларския сектор
16.10.2013 Областният обеща да помага на пчеларите с каквото може
16.10.2013 Областният прие протестиращите пчелари
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).