Във Варна осъдиха двама за кражба на портмоне и лаптоп

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:12 / 07.11.2019
1547
30-годишен варненец беше осъден на "пробация“ за срок от 10 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Подсъдимият бе признат за виновен в извършването на кражба на 3 ноември миналата година. Тогава той противозаконно присвоил мъжки портфейл с намиращите се в него лични документи, карта за пътуване, заложен билет, парична сума в лева и евро, всичко на обща стойност за близо 600 лева.

Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на собственика. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

25-годишен мъж от Каменар беше осъден на 10 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с  изпитателен срок от 3 години. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение.

Самата кражба е извършена на 18 март тази година. На посочената дата, подсъдимият видял отворена входна врата на къща в квартал "Левски“, решил да се възползва и влязъл в помещения на приземния етаж, с намерение противозаконно да присвои съхранявани там вещи. Той видял лаптоп "Тошиба“ със зарядно и мишка, както и поставка с вентилатор за преносим компютър, взел ги и още същия ден  ги продал на свой познат. Инкриминираните чужди вещи са оценени на стойност около 250 лева.

Нанесените щети са възстановени. Споразумението  е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).