Във Варна осъдиха крадци на автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:18 / 11.01.2018
1907
Двама души бяха осъдени от Районен съд - Варна за противозаконно отнемане на автомобили.

Двамата подсъдими получиха различни наказания. 20-годишният К. Д. беше осъден условно на две години и половина лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Той следва да търпи и пробационна мярка като провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. 29-годишният П. Й., който има предходна съдимост, получи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Самото противозаконно отнемане на коли е извършено в град Русе на 7 ноември 2016 г., след предварителен сговор и в условия на продължавано престъпление - на два пъти, като са били отнети автомобили от една и съща марка. Деянието е извършено чрез използване на техническо средство - специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери на автомобили. Двете отнети моторни превозни средства са били открити впоследствие оставени без надзор във Варна, с последвали повреди по тях в областта на заключващите механизми. Деянието не представлява маловажен случай.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими за различни периоди от време бяха лишени от съда и от право да управляват моторни превозни средства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).