Във Варна осъдиха шофьор за ползване на фалшива полска книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:41 / 22.05.2019
1503
Районeн съд - Варна осъди 36-годишен водач от Балчик за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по полски образец.

На 16 септември 2016 г. в квартал "Аспарухово“ във Варна полицейски служители спрели за проверка управлявания от подсъдимия лек автомобил "Фиат“. Водачът представил свидетелство за управление на МПС на негово име по полски образец. При оглед на шофьорската книжка, служителите се усъмнили в нейната автентичност, а впоследствие с експертиза се установява, че свидетелството е неистинско, отпечатано посредством цветно принтерно копиране, без необходимите защитни знаци за този вид документ. Справка в информационните масиви показала, че подсъдимият е притежавал българско свидетелство за управление на МПС, но то е било отнето, поради изчерпване на всички контролни точки след нарушения, като водачът не е възстановил шофьорските си права. Чрез молба за правна помощ до компетентните полски власти се установява, че подсъдимият изобщо не фигурира в централизирания регистър на водачите в Полша.

36-годишният подсъдим съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение между страните, съдът му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 годишен изпитателен срок. Разноските по делото, в общ размер на над 4500 лева, включително за превод на документите по повод изпълнена молба за международна правна помощ, са в тежест на подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).