Във Варна осъдиха ученик и студент за грабеж на оборотни пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:32 / 25.04.2018
1587
Районен съд – Варна осъди ученик и студент за грабеж на оборотни пари. По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, двамата младежи признаха вината си в извършен от тях в съучастие грабеж на оборотни средства от денонощен магазин. Самото деяние е извършено на 19 ноември миналата година в  широкия център на Варна. Като употребили сила спрямо продавач-консултанта в търговския обект, подсъдимите я принудили да им даде наличната сума в касата в размер на 182 лв.

Двамата младежи са неосъждани. Единият от тях, който към момента на извършване на грабежа е бил непълнолетен, получи наказание "пробация“, изразяващо се в задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационни служители за срок от 10 месеца. Съдът наложи и мярка "включване в програми за обществено въздействие“, също за срок от 10 месеца. По отношение на втория подсъдим,  21-годишен, наложеното наказание е 5 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. 

Към момента причинените от грабежа имуществени вреди са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).