Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна отложиха делото за екстрадицията на турски гражданин
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 25.11.2016Коментари (0)908
© Varna24.bg
Състав на Апелативния съд във Варна отложи делото за екстрадицията на турския гражданин Сефер Олмез, осъден преди повече от 7 години в родината си за 4 криминални престъпления и поиска от съдебните власти на Турция нови доказателства. За всяко едно от деянията, по които били измамени 4 лица, Четвърти тежък наказателен съд в Измир му присъдил по година и половина затвор. Турция настоява за екстрадицията на Сефер Олмез, за да бъде изпълнена присъдата му. В началото на ноември тази година, на основания ЗЕЕЗА Варненският окръжен съд (ВОС) допусна предаването му на турските власти. Именно това решение той обжалва днес пред апелативната инстанция.

Защитата на чужденеца представи пред съда незаверено копие от Решение на ВКС на Република Турция, с което спрямо другите двама съпроцесници на Олмез делото е било прекратено по давност. Сефер Олмез не е знаел, че може да поиска същото за себе си и моли Варненския апелативен съд да отмени решението на ВОС и да не допусне екстрадирането в родината му.

Втората съдебна инстанция отложи произнасянето по делото с мотива, че следва да се съберат легитимни доказателства за наличието на такова Решение на Върховния съд на Турция, както и дали Олмаз е бил представен в това производство от защитник. Освен това доказателство, Варненският апелативен съд ще поиска гаранции от компетентните власти на Турция, че ако делото спрямо него е било гледано задочно, то Олмез ще има право да поиска възобновяването му и да получи справедлив процес. След пристигането на исканите от българския съд документи, делото за екстрадицията на турския гражданин ще бъде насрочено с ново призоваване. Дотогава той ще остане в ареста, след като днес Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека определената му мярка за неотклонение "задържане под стража". Аргументите и на този съд за налагането на най-тежката процесуална мярка за принуда са, че чужденецът няма постоянен адрес във Варна и може да се укрие преди да бъде гледан по същество въпросът с предаването му в Република Турция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: