Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна отново отварят врати младежките информационно-консултантски центрове
Автор: Екип Varna24.bg 15:02 / 16.01.2017Коментари (0)1770
©
С началото на новата 2017 година във Варна отново отварят врати няколко младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ). Два от тях (МИКЦ Варна и МИКЦ Скаут) представиха своите екипи и дейности през 2017 г. на пресконференция в читалище "Отец Паисий". На нея присъстваха ръководителите на двата проекта - Боян Боянов от сдружение "Младежки информационен доброволчески център" и Йордан Дянков от "Организация на българските скаути" и част от екипите, които ще работят в тях.
Подобен тип младежки центрове има в цялата страна, в почти всеки областен град, като те работят активно в продължение на 10 години. Дейностите им са насочени към предоставяне на актуална информация, обучения и консултации на младежи, младежки работници, неправителствени организации от големи и малки населени места, както и на институции, които предлагат услуги за младите хора, давайки приоритет на млади хора в неравностойно положение.

В МИКЦ Варна през 2017 г. ще наблегнат на темата за безработицата на младите хора в града. За целта всички предвидени обучения ще бъдат в тази насока. Тренингите ще започнат през месец февруари и първите теми ще са свързани с изготвянето на автобиография, мотивационно писмо и явяване на интервю за работа. В младежкия център ще работят психолог, консултанти по кариерно развитие и социално предприемачество, информационни услуги, социални дейности, младежки програми и разработване на проекти. 

В МИКЦ Скаут ще се организират серия от обучения за младежки лидери, младежки работници, младежки организации, активни млади хора, по теми, като: работа в екип, лидерски умения, мениджмънт на младежко НПО, комуникационни и презентационни умения, управление на доброволци, младежко участие, гражданско образование, социални умения, финансиране и фондонабиране, европейско гражданство, професионално ориентиране и кариерно развитие, междукултурни умения и работа в междукултурна среда.

Двата младежки информационно-консултантски центрове предвиждат през годината да организират съвместни инициативи. Първата от тях е свързана с отбелязването на международния скаутски ден - 22 февруари. На ключова локация в града ще бъде проведена интерактивна игра за опознаване на скаутството и популяризиране дейностите на младежките центрове.

В годината, в която Варна е номинирана да бъде Европейска младежка столица ще бъдат подкрепяни дейности, свързани с титлата, по инициатива на млади хора, на местни формални и неформални групи. Към всеки един от центровете ще работят консултанти по различни теми (доброволчество и разработване на проекти, психология, PR и комуникация, социални дейности и социално предприемачество, кариерно развитие и др.). 

МИКЦ Варна се намира в сградата на читалище "Отец Паисий", МИКЦ Скаут е разположен в скаутски клуб "Морски вълк" на ул. "Ген. Столипин" 57. МИКЦ Варна вече традиционно реализира дейности от подобен тип проекти, докато МИКЦ "Скаут" тази година стартира за първи път. МИКЦ Варна и МИКЦ Скаут финансират своите дейности по "Национална програма за младежта" 2016 - 2020 към "Министерство на младежта и спорта" и се реализират от сдружение "Младежки информационен доброволчески център" - Варна и "Организация на българските скаути"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: