Във Варна показват превозните средства като градски насекоми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 25.11.2016
657
"Градски насекоми" е озаглавена серията фотографии на Ясена Попова, която ще бъде показана във Варна. В поредицата талантливият фотограф търси скрития смисъл на обектите, които ни заобикалят в градската среда, съобщава Дарик.

От необичаен ъгъл (асфалтова перспектива) ще видим превозни средства като леки коли, камион, багер, локомотив и велосипед. Обектите са заснети в автосервизи, строителни площадки и депа. За да бъдат фотографирани по-големите от тях, те сa повдигнати на нужната височина, като за целта се използва помощта на кранове.

Погледнати отдолу, машините приличат на огромни насекоми, а сложните плетеници от задвижващи системи напомнят органите на живо същество. Така, когато системите са оцветени в различни цветове, машините оживяват.

Изложбата "Градски насекоми" ще бъде открита в 19,00 часа днес в центъра за съвременно изкуство Contemporary Space. Интересната експозиция може да бъде разгледана до 9 декември.

Ясена Попова е родена през 1981 г. в Свищов. Завършва Архитектура през 2006 г. в УАСГ и Фотографско изкуство в Нов български университет през 2013 г. От 2013 г. е в Майсторския клас на Ивайло Стоянов. През 2013 г. е номинирана за наградата "Еssl Art Award" на музея за съвременно изкуство "Есл" във Виена. През 2015 г. печели наградата на "Гауденц Б. Руф" за съвременно изкуство и участие в International Gyeonggi Ansan Art Fair в Южна Корея. През февруари 2015 г. немското списание ZEIT Wissen публикува статия за проекта ѝ "Градски насекоми". Нейни творби са включени в колекцията на Софийска градска художествена галерия и в частни колекции. Живее и работи в София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).