Във Варна приемат документи за специалностите "Военен лекар“ и "Военна медицинска сестра“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 05.06.2017
3189
За първи път в България Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна, съвместно с Военномедицинска академия - София и Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров", предлагат възможност за обучение по специалност "Военен лекар" ("Медицина" за образователно-квалификационна степен "магистър" и "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" с образователно-квалификационна степен "бакалавър"). 

Също така за първи път от учебната 2017/2018 година ще стартира и обучение по специалността "Военна медицинска сестра" ("Медицинска сестра" с образователно-квалификационна степен "бакалавър" и военна специалност "Медицина" с четвърта степен на професионална квалификация).

Приемът на документи за тези специалности започва днес, 5 юни 2017 г. Онлайн подаването на документи е удобна опция, от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. Избралите този начин за кандидатстване могат да заплатят всички такси чрез системата за електронни плащания ePay.

Документи могат да се подават и на място в Медицински университет - Варна на ул. "Марин Дринов" №55, ет. 1, Аудитория IV. Приемното време за периода на кампанията е от 8:30 до 12:30 ч. и от 13:00 до 17:00 ч. (от 5 юни до 26 юни 2017 г. - всеки ден, без събота на 10 юни 2017 г. и без неделя, от 11 юли до 15 юли 2017 г. - без почивен ден).

Крайните срокове за подаване на документи за кандидатстване са съответно: за "Военен лекар" до 26 юни 2017 г., за "Военна медицинска сестра" до 15.07.2017 г.

Обръщаме внимание на всички кандидат-студенти, които са положили успешно предварителните изпити по биология и химия, че могат да използват оценките си от тях и за кандидатстване за "Военен лекар", като положат и останалите изпити за специалността.

С оценките от успешно положените изпити по биология и химия (предварителни и редовни) кандидат-студентите могат да участват в класиране и за специалност "Медицина", като това желание се посочва при подаването на документите за кандидатстване. Класиранията за специалностите "Военен лекар" и "Медицина" са независими едно от друго, т.е. кандидат-студентите могат да бъдат класирани и за двете специалности едновременно, но могат да се запишат за студенти само по едната. В случай че са класирани по едната специалност, която обаче не ги удовлетворява и решат да не се запишат за нея, отпадат само от класирането за тази специалност, но продължават да участват в класирането за другата.

С оценката от положения изпит по биология (на 18 юли 2017 г.) за "Военна медицинска сестра" кандидат-студентите могат да участват в класиране и за специалност "Медицинска сестра", като това желание се посочва при подаването на документите за кандидатстване. Класиранията за специалностите "Военна медицинска сестра" и "Медицинска сестра" са независими едно от друго, т.е. кандидат-студентите могат да бъдат класирани и за двете специалности едновременно, но могат да се запишат за студенти само по едната. В случай че са класирани по едната специалност, която обаче не ги удовлетворява и решат да не се запишат за нея, отпадат само от класирането за тази специалност, но продължават да участват в класирането за другата.

Медицински университет - Варна разполага със собствена книжарница, където може да намерите всичко необходимо за Прием 2017/2018 - документи за кандидатстване, сборници и Справочник за прием на студенти.

По време на приема на документи кандидат-студентите ще могат да ползват ПОС терминал за заплащане на таксите с банкова карта или да посетят най-близкия банков клон. Вижте размера на таксите за кандидатстване и обучение тук.

На 30 юни ще се проведе изпитът по биология, а на 7 юли ще се състои изпитът по химия за специалностите "Военен лекар", "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за "Военна медицинска сестра", "Медицинска сестра" и "Акушерка" ще бъде на 18 юли. Информация за останалите задължителни изпити за специалност "Военен лекар" и "Военна медицинска сестра" може да намерите съответно тук и тук.

МУ-Варна пожелава успех на всички кандидат-студенти!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).