Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна се готви нов протест заради затварянето на Крайбрежната алея от "Почивка"
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 29.05.2015Коментари (0)1644
© Bulfoto
Във Варна се готви нов протест във връзка със затварянето на Крайбрежна алея от Почивка заради неизпълнение на поетите от общинската администрация ангажименти за бързо приключване на дейностите по разчистване и обезопасяване на свлачището в района. Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна Марин Сотиров, председател за Варна на Сдружение на Заведенията в България.

Преди повече от седмица собствениците на заведения на крайбрежната алея обявиха решението си за провеждането на протестни действия, след което бяха поканени на среща в Общината, припомни Марин Сотиров. На срещата те са получили уверение, че укрепително-ремонтни дейности ще се осъществят максимално бързо и проблемите, поставени по време на срещата, няма да останат неразгледани.

"Със заповед на кмета бе регламентиран временен достъп за автомобили в определени часове и ясно бяха заявени намеренията за справяне с проблема в най-кратки срокове, определени като 4-5 дни", коментира Марин Сотиров и допълни, че след срещата протестните действия са били отменени.

"Намеренията ни никога не са били насочени към нарушаване спокойствието на гражданите или превръщане на пешеходни зони в автомобилни. Ние просто искаме достъп до обектите си. Но поетите ангажименти не се изпълняват. Фирмата, посочена ни от управляващите за подизпълнител, е осъществила разчистване и ситуирала техника. Но ремонтни дейности към момента почти не се провеждат. Липсват технически екипи, които да се заемат с проблема, ако не броим 2-мата души около техниката. Срокът на поетото обещание изтече, а обяснение липсва", се посочва в писмо. Затова собствениците на заведения подготвят нов протест.

"За да спазим законовите изисквания и срокове, ще входираме уведомление за организиране на протестни действия", допълни Марин Сотиров.

Той каза още, че решението за отваряне на достъпа до алеята от басейн "Приморски" е временно, докато бъде укрепено срутването, а достъпът на автомобили се осъществява само в определени часове. Марин Сотиров коментира също, че отношението на органите на реда, които осъществяват пропускателния режим на бариерата, не е приемливо.



Още по темата: общо новини по темата: 14
05.06.2015 »
25.05.2015 »
21.05.2015 »
15.05.2015 »
15.05.2015 »
15.05.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: