Във Варна се готви нов протест заради затварянето на Крайбрежната алея от "Почивка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:15 / 29.05.2015
1647
Във Варна се готви нов протест във връзка със затварянето на Крайбрежна алея от Почивка заради неизпълнение на поетите от общинската администрация ангажименти за бързо приключване на дейностите по разчистване и обезопасяване на свлачището в района. Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна Марин Сотиров, председател за Варна на Сдружение на Заведенията в България.

Преди повече от седмица собствениците на заведения на крайбрежната алея обявиха решението си за провеждането на протестни действия, след което бяха поканени на среща в Общината, припомни Марин Сотиров. На срещата те са получили уверение, че укрепително-ремонтни дейности ще се осъществят максимално бързо и проблемите, поставени по време на срещата, няма да останат неразгледани.

"Със заповед на кмета бе регламентиран временен достъп за автомобили в определени часове и ясно бяха заявени намеренията за справяне с проблема в най-кратки срокове, определени като 4-5 дни", коментира Марин Сотиров и допълни, че след срещата протестните действия са били отменени.

"Намеренията ни никога не са били насочени към нарушаване спокойствието на гражданите или превръщане на пешеходни зони в автомобилни. Ние просто искаме достъп до обектите си. Но поетите ангажименти не се изпълняват. Фирмата, посочена ни от управляващите за подизпълнител, е осъществила разчистване и ситуирала техника. Но ремонтни дейности към момента почти не се провеждат. Липсват технически екипи, които да се заемат с проблема, ако не броим 2-мата души около техниката. Срокът на поетото обещание изтече, а обяснение липсва", се посочва в писмо. Затова собствениците на заведения подготвят нов протест.

"За да спазим законовите изисквания и срокове, ще входираме уведомление за организиране на протестни действия", допълни Марин Сотиров.

Той каза още, че решението за отваряне на достъпа до алеята от басейн "Приморски" е временно, докато бъде укрепено срутването, а достъпът на автомобили се осъществява само в определени часове. Марин Сотиров коментира също, че отношението на органите на реда, които осъществяват пропускателния режим на бариерата, не е приемливо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
05.06.2015 Отварят крайбрежната алея за автомобили
25.05.2015 Изсякоха големите дървета по свлачището в Морската градина
21.05.2015 Временно променят достъпа на МПС-та до крайморската алея заради баловете
15.05.2015 Кметът обяви бедствено положение за част от територията на Приморски парк
15.05.2015 Второ свличане близо до основното в Морската градина
15.05.2015 Обявяват частично бедствено положение заради свлачището в Морската градина, в района било много опасно
Още новини от Новини от Варна:
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).