Във Варна се откри необичайна изложба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 18.05.2012
977
Вчера във Варна се откри необичайна изложба. Стилната "Галерия на Ева" ще представя "Ева и Приятели". Ева Пенева (Стъклената Ева), подреди 7 стъклени къщички изработени на принципа на витража, всяка от тях идейно и технологично коренно различни. "Домът на моята птица" е осмоъгълен, но с четири стени, защото птицата трябва да е свободна. "Домът на моето цвете" - с живо цвете. "Домът на моята котка" в която мишка чете приказки. "Домът на моите страхове" обвит в бодлива тел със златен паяк под похлупак. "Домът за моята душа" с църковни порти и разбира се душата в него. И не на последно място "Домът за моите картини" - малка галерия с малки стативчета и малки картини.  За разлика от архитектурните паметници, домовете на Ева са озарени от собствена светлина.

По стените на галерията са бъдат експонирани творбите на приятелите на Ева, а именно едни от най-големите ни художници:

Анри Кулев , Албена Коева, Атанас Маринчешки, Васко Василев, Венци Антонов, Волен Пенев, Гаро Кешишян, Георги Йорданов, Георги Липовански, Георги Чапкънов, Иван Обретенов, Любен Генов, Любен Чаталов, Петко Петков, Петьо Маринов, Симо Борисов, Ставри Калинов, Стефан Темелков, Стефан Радков, Христо Йотов, Румен Статков, Радослав Радев, Юлиян Йорданов, Велимир и Вили Великови, Валери и Нели Ценови, Николай и Катя Колеви, Николай и Елена Стоеви, Николай и Марина Русеви.

Текстилното пано "Ръцете на моите приятели" - изработено на ръка от Ева, съчетава в себе си приятелския дух на изложбата и личното отношение на приятелите към Ева.

Ако искате да споделите този приказен свят - сте добре дошли от 17 до 30 май 2012 в Галерията на Ева (Варна, ул.Македония 25).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).