Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна се проведе събитието Startup Weekend
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 03.06.2014Коментари (0)549
©
За втора поредна година във Варна се проведе събитието Startup Weekend. Участници и организатори прекараха 54 вълнуващи часа в една от залите на Grand Mall Varna. На 30 май бе официалното откриване на събитието. Същият ден бяха представени първоначалните идеи на участниците, след което се сформираха и екипите. Това постави началото на усърдна работа и ожесточена битка за първото място. Сформираните екипи бяха 12 на брой, а идеите разнообразни и иновативни.

По време на събитието бяха организирани много игри, които допринесоха за създаването на настроение и приятната атмосфера.

На 1 юни се състояха финалните презентации, на които участниците представиха идеите си и начина, по който те са се развили в процеса на работа. Членовете от журито бяха представители на водещи ИТ компании в страната. Техният избор за първо място беше InternetofVarna. Проектът има разработена хардуерна и софтуерна част, целта му е да улесни потребителите, като предоставя възможност за контрол над отоплителните уреди от разстояние посредством мобилно приложение.

Членовете на екипа спечелиха възможност за финансиране от LAUCHub след провеждане на интервю. Второто място си поделиха два отбора YCharge и rFash. YCharge разработват устройство, предназначено за презареждане на батериите на електромобили и платформа, чрез която потребителите да следят състоянието на своя автомобил, да получават информация за притежателите на такива устройства и тяхната локация. rFash разработват платформа за отдаване на дрехи под наем. Награда бе предоставена от pCloud за проект разработен на тяхната платформа. Проектът, който спечели наградата е pPhoto приложение, с което директно могат да бъдат качени снимки в pCloud, без да се отнема от паметта на телефона . Таблет от Microsoft взеха участниците от проекта InternetofVarna за разработването му на Microsoft технология. Публиката също не остана безучастна. Тя даде своят глас за Alternatrip мобилно приложение, което предоставя алтернативна информация за посетеното от Вас място. Beehive Varna Coworking space осигурява работно място на спечелилите първо и второ място. Освен наградените отбори, победители бяха всички, които взеха участие в Startup Weekend Varna. Те натрупаха опит, развиха своите презентационни умения, създадоха връзки и стартираха бизнес за 54 часа. Всичко това се осъществи благодарение на усилената и системна работа всички членове от екипа на Startup Weekend Varna.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: